Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Μητρόπολη μας

Εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τη Τρίτη  29 Αυγούστου η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοραστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Μανωλιόπουλο Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Απόστολος Παρασκάκης συμπροσευχούμενου του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθους κόσμου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην Ενορία Πρασέ όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Φρατζασκάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  χειροθέτησε σε Αναγνώστες τον κ. Γεώργιο Γδοντάκη και τον κ. Αντώνιο Γδοντάκη ευχόμενος τους να έχουν καλή διακονία.

Πανηγυρικός διήμερος εορτασμός τελέστηκε και στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων, που διακονεί ο π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός  προεξάρχοντος του Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου και αδελφού της Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Πορφυρίου Μπικουβαράκη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό: τον π. Γεώργιο Φρατζεσκάκη (fb),  την κ.Έλενα Σγουράκη και τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη