Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και απονομή Οφφικίου

Εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και απονομή Οφφικίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν μέρος ιερείς της Μητροπόλεως μας, συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας, της Προηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Αγαθαγγέλης, της αδελφότητος, αντιπροσωπείας εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων και πλήθους ευσεβών προσκυνητών, ανάμεσα των του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γρηγορίου Λαρεντζάκη   και τοπικών αρχόντων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στη μορφή και την προσωπικότητα του Προδρόμου.

 

Στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον λαμπρό πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Ιωάννης στηλίτευσε την αμαρτία με διάκριση και οδηγούσε τους ανθρώπους στον Χριστό, με πίστη πραγματική και ταπείνωση.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο της πνευματικής πατρότητος μετά επιγονατίου στον καλοσυνάτο εφημέριο του Ναού π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη, έπειτα από εισήγηση του πνευματικού του Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την χειροθεσία εξήρε τις αρετές και τα χαρίσματα του νέου Κληρικού της Μητροπόλεως μας, συμβουλεύοντας τον ίδιο και την πρεσβυτέρα του να συνεχίσουν στη ζωή τους με την ίδια ταπείνωση και υπακοή.