Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Σκονίζο Κυδωνίας!

Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Σκονίζο Κυδωνίας!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη μας στους Ιερούς Ναούς που Της είναι αφιερωμένοι.

Στο γραφικό Σκονίζο Κυδωνίας, τέλεσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και του οικείου εφημερίου Πρωτ. Ιωάννου Γομπάκη συμπροσευχούμενων και πλειάδος ευσεβών προσκυνητών.

Να σημειωθεί ότι τρία λεωφορεία ήρθαν από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας μας.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήρθαμε εδώ σήμερα στο χωριό του παππού μου, να τιμήσουμε την Παναγία την Σκονιζιανή, καθώς και τους κτήτορες της Εκκλησίας αυτής, η οποίοι με αφορμή ένα θαύμα προς την εγγονή τους έκτισαν αυτόν εδώ τον ευλογημένο Ναό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, όπου έψαλλαν γυναίκες από τον Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής,  πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο λαμπρό παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου, ο Πρωτοσύγκελλος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού προς όλους, ευχαρίστησε τόσο τον π. Ιωάννη που διακονεί με αγάπη τις Ενορίες Βατολάκου-Σκονίζου, όσο  τους διοργανωτές από την οικ. Δασκαλάκη, καθώς και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην ευλογημένη εορτή της Παναγίας μας.

Το παρών έδωσε και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Δημήτριος Φραγκάκης.

DSC_0272DSC_0263 DSC_0267 DSC_0280 DSC_0281 DSC_0303DSC_0304DSC_0277 DSC_0297