Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου Μορμόρη

Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου Μορμόρη

Στην περιοχή των Νεροκούρου Χανίων βρίσκεται η γραφική παλαιά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μορμόρη, σε ένα γραφικό σημείο με πανοραμική θέα την πόλη των Χανίων, με το Καθολικό της, το παλιό ελαιοτριβείο, τις μισογκρεμισμένες αποθήκες και τα κελιά των μοναχών.

Την παραμονή της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Το παρών στον Εσπερινό έδωσε πλήθος κόσμου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, ανάμεσα τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχαήλ Τσουπάκης και κ. Στυλιανός Μιχαηλάκης.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γερασίμου Νεροκούρου Πρωτ. Κων/νος Τζαγκαράκης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισαμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο και τον ΟΔΕΠ για την παραχώρηση της Μονής στην Ενορία για ένα χρονικό διάστημα ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης, και τέλος όλο τον κόσμο που βοηθάει με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση του μνημείου αυτού.