Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Επιμνημόσυνη δέηση στους Τάφους των Βενιζέλων.

Επιμνημόσυνη δέηση στους Τάφους των Βενιζέλων.

Την Κυριακή 18  Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού στο Ακρωτήρι Χανίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στους Τάφους των Βενιζέλων προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, ιερέων,  Αρχόντων του τόπου μας και πλήθους κόσμου.

Ο Βενιζέλος, όπως τονίστηκε, μεγάλωσε την χώρα και σφράγισε με την παρουσία του τον 20ό αιώνα καθώς συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του Ελληνικού κράτους, και ότι πολιτική παρακαταθήκη και τα διδάγματα του είναι διαχρονικά και επίκαιρα.

Στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας κατέθεσε στους τάφους των Βενιζέλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετισμούς απηύθυναν για την προσωπικότητα και το έργο του Βενιζέλου οι εκπρόσωποι των Οργανωτών, κ. Απόστολος Βουλγαράκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, ο κ. Αναστάσιος Βάμβουκας Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Νικόλαος  Παπαδάκης Γεν Δ/της του Ιδρύματος μελετών& ερευνών Ελ. Βενιζέλος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα.

27023713498_d2f1a5444c_b 39085049890_ee0dd1d150_b 40186360664_5695b030b5_b

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμ. Χατζηδάκη