Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Επιμνημόσυνη τελετή και τιμή διά τον μακαριστό Πρωτ . Ιωάννη Παπαδομανωλάκη εκ Χωραφακίων

Επιμνημόσυνη τελετή και τιμή διά τον μακαριστό Πρωτ . Ιωάννη Παπαδομανωλάκη εκ Χωραφακίων

Στο ιερόν Μετόχιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Σταυρό Ακρωτηρίου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έ.ε. Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Μονής, Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την προς Κύριον εκδημίαν του πολυφίλητου ιερέως και πολύτιμου συνεργάτου της Μητροπόλεως μας π. Ιωάννου Παπαδομανωλάκη.

Η Ιερά Μονή εις την μνήμην του αφιέρωσε την ανακαίνιση του ιερότατου αυτού χώρου του Μετοχίου και μετά το πέρας του εσπερινού προέβη μετά της οικογενείας του εις αποκάλυψιν τιμητικής επιγραφίδος εις μνήμην του απλού και ταπεινού ιερέως.

Εις την ευγνώμονα προς τον θρυλικό ιερέα του Ακρωτηρίου υπήρξε εν συνεχεία τιμητική εκδήλωση και ομιλία με θέμα : η έννοια της χριστιανικής αγάπης, υπό του αδελφού της Μονής Παν/του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου.

Την τιμητική εκδήλωση έκλεισε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αφού μετέφερε τις Πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ομίλησε για τα λαμπρά έργα και τις ημέρες του μακαριστού ιερέως τονίζοντας  ότι ο π. Ιωάννης είναι και παραμένει στις καρδιές όλων μας ο πνευματικός ευεργέτης της περιοχής του Ακρωτηρίου.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο για την ωραία ομιλία, την οικογένεια, τους κτήτορες του Ιερού Ναού και όλο τον κόσμο που παρέστησαν στην τιμητική αυτή εκδήλωση.