Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εσπερινός της Συγνώμης στην Ι.Μ. Κυδωνίας!

Εσπερινός της Συγνώμης στην Ι.Μ. Κυδωνίας!

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αμπεριά Χανίων τελέστηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου ο Κατανυκτικός Εσπερινός της » Συγνώμης», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον οικείο εφημέριο του Ναού Πρωτ. Δημήτριο Καταπίδη, τον συνεφημέριο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη, τον Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, τον Πρεσβ. Ευάγγελο Μπακαρόζο, τον Πρεσβ. Ιωάννη Κουκουράκη και τον διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και ευχήθηκε σε όλο το ευσεβές εκκλησίασμα καλή και ευλογημένη Αγία Τεσσαρακοστή.

Μετά το πέρας του  κατανυκτικού Εσπερινού ακολούθησε στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας μία υπέροχη ομιλία από τον ελλογιμώτατο καθηγητή,  Δρ. Θεολογίας, Μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα κ. Ηλία Λιαμή με θέμα: »Μ. Τεσσαρακοστή, ο δρόμος από την αυτογνωσία εις την επιείκειαν».

Στην εξαιρετική και εισαγωγική προς την Μ. Τεσσαρακοστή ομιλία του ο καθηγητής ομίλησε και σχολίασε βασικές αλήθειες της πίστεως μας, και της σχέσεως μας με τον Θεό.  Τόνισε μεταξύ άλλων ότι σημαντικό στη ζωή του Χριστιανού  είναι να θυμάται ποιος είναι και ότι αμαρτία είναι να ξαχάσει τι Θεός τον έπλασε…

…Σήμερα, η Κυριακή της Τυρινής που οι περισσότεροι ζούνε ένα μασκαρεμένο πανηγύρι, είναι για το ανθρώπινο Γένος μία πένθιμη ημέρα, μία ημέρα ήττας για τον άνθρωπο, γιατί σαν σήμερα εξοριστήκαμε από τον Παράδεισο…

…Οι αποκριάτικες μάσκες είναι σε λίγες ώρες θα βγούν με μία κίνηση. Υπάρχουν όμως κάποιες μάσκες που  νομίζουμε πως είναι αληθινές και που ποτέ δεν πέφτουν από τα πρόσωπα των ανθρώπων…

Η κατανυκτική αυτή ομιλία που αποτέλεσε και εισαγωγή για την είσοδο μας στην Μ. Τεσσαρακοστή, κατέπλειξε και παράλληλα προβλημάτισε με πνευματικά σκιρτήματα το πολυπληθές ακροατήριο.

Ενθουσιασμένος από την όμορφη ομιλία του κ. Λιαμή, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγητή, τον π. Δημήτριο Καταπίδη και τον π. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη για την διοργάνωση, καθώς και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο πνευματικό αυτό κάλεσμα.

sor2 sor3 sor4 sor5 sor6 sor7