Αρχική > Ενοριακά > Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι.Μητρόπολη μας

Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι.Μητρόπολη μας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από πολλά μέρη της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τελέσθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου έ.ε. ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον ομώνυμο Ναό της Ενορίας Βατολάκκου Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε εκτενώς και θεολογικώς στην Χάρη και τα έργα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπου σήμερα και αύριο η Εκκλησία μας εορτάζει μέσα από διδαχές της Καινής Διαθήκης.

Στον Μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κόσμημα της πόλεως μας, στον οποίο διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας, αναφέρθηκε στους δύο αυτούς Αποστόλους που υπήρξαν πράγματι οι στύλοι και οι ακρογωνιαίοι λίθοι, επάνω στους οποίους οικοδομήθηκε το ιερό ίδρυμα της Εκκλησίας του Χριστού.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.