Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Hello Ορθόδοξοι

Hello Ορθόδοξοι

Η Ιερά Μητρόπολη μας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική Εκδήλωση για το Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα.

Η Εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεως  παρουσία πλήθους Κληρικών και Λαϊκών.

Μέσα από την ταινία προβλήθηκε το έργο που επιτελείται στη απομακρυσμένη  γωνιά του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε ο από Νέας Ζηλανδίας νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος και συνεχίζει με θέρμη και ζήλο ο διάδοχός του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων.

Το πολυσχιδές αυτό έργο περιλαμβάνει χειροτονίες νέων κληρικών, κατηχήσεις, βαπτίσεις, γάμους νέων μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ανέγερση ιερών Ναών, σχολείου, ιατρείου και φροντίδα ορφανών και απόρων παιδιών.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μύρωνα καθώς και τον συνοδό του κ. Ευάγγελο Καμπιτάκη που είναι ένας από τους δημιουργούς της εξαίρετης ταινίας.

Με λόγια βιωματικά για το τεράστιο έργο και την προσπάθεια που γίνεται στις εκεί περιοχές ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μύρωνας συγκινώντας με τα λόγια του το ακροαματικό κοινό το οποίο χειροκρότησε με θέρμη την όμορφη αυτή εκδήλωση.