Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μητρόπολη μας

Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μητρόπολη μας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2022 η ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, που διακονεί ο Πρωτ. Ευτύχιος Πετράκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ  άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας μας, η οποία πρεσβεύει και μεσιτεύει για όλο τον ευλογημένο λάο του Θεού και την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει ως πρότυπο.

Σήμερα όλοι παρακαλούμε την Κυρία Θεοτόκο “την Κυρία πάντων ημών” να μεσιτεύει για όλο τον κόσμο και να ενισχύσει τις οικογένειες, τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος και να αναπαύσει τις αθώες ψυχές.

Τέλος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή προς όλο τον κόσμο, καθώς  και καλή συνέχεια με υπομονή προς την πορεία προς το Άγιον Πάσχα.

Στο τέλος της Ακολουθίας τελέσθηκε κατά την πρόταση και απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής  Συνόδου Κρήτης προσευχή και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των τελειωθέντων κατά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και υπέρ ενισχύσεως των τραυματιών και των οικογενειών αυτών.