Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ακολουθία του Δ΄ κατανυκτικού Εσπερινού στην Μητρόπολη μας!

Η Ακολουθία του Δ΄ κατανυκτικού Εσπερινού στην Μητρόπολη μας!

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίου, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αποστόλου Τότσκα, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, του Ιερομονάχου π. Ιωακείμ Γιακουμάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη, του Συνεφημερίου Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη, του Πρωτ. Νικολάου Νερατζάκη, του Πρωτ. Ιωάννου Μαστοράκη, του Πρεσβ. Νικολάου Γιαννακουδάκη, του Πρεσβ. Αργυρίου Τερζή, του Πρεσβ. Ιωάννου Κουκουράκη, των διακόνων π.Ευαγγέλου Γενάρη και π. Δημητρίου Δερμιτζάκη, του Οσιωτάτου αδελφού Νικηφόρου Μοναχού και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο με θέμα ” μετάβασις από την ελπίδα εις την βεβαιότητα της Αναστάσεως”.

Μία πνευματική ομιλία, που όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στον ευχαριστήριο λόγο του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αποτελεί ανάπαυση στις ψυχές των ανθρώπων ειδικά μέσα στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών και στην πορεία μας προς το Άγιον Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

 

DSC_0207

DSC_0219

DSC_0205

DSC_0221 DSC_0226