Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ακολουθία του Εσπερινού επί την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά

Η Ακολουθία του Εσπερινού επί την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  αφ’ εσπέρας της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου,  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως μας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης,  και στον οποίο Ναό τελέσθηκε το καλοκαίρι του 2016 η  Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχήθηκαν Ιερείς της Μητροπόλεως μας και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς μίλησε για τους Πρωτοκορυφαίους αυτούς Αποστόλους τους οποίους η Εκκλησία μας Τιμάει την μνήμη τους, αφορμώμενος από την  εικόνα των Αγίων που κρατάνε στα χέρια τους μία Εκκλησία…

Στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Βατόλακκο Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχούμενου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και άλλων Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας νωρίτερα, αναφέρθηκε στους Αγίους και Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους του Κυρίου μας.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη(evitas studio).