Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη μας

Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη μας

Στην περιοχή των Νεροκούρου Χανίων βρίσκεται η γραφική παλαιά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μορμόρη, σε ένα γραφικό σημείο με πανοραμική θέα την πόλη των Χανίων, με το Καθολικό της, το παλιό ελαιοτριβείο, τις μισογκρεμισμένες αποθήκες και τα κελιά των μοναχών.

Την παραμονή της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Νικηφόρο που πριν δύο χρόνια είχε έρθει στην πανήγυρη αυτή.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου όπου στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Καθηγούμενος της Μονής Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαρά καθώς και άλλοι Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Το παρών στην λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης καθώς και πλήθος κόσμου τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα κατά της πανδημίας.