Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ανάσταση του Κυρίου μας στην Ι. Μητρόπολη μας

Η Ανάσταση του Κυρίου μας στην Ι. Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας, η εορτή των εορτών και πανήγυρις των Πανηγύρεων στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου  έφτασε το Άγιο Φως περίπου στις 22.00 περίπου στο αεροδρόμιο Χανιών, όπου και του έγινε υποδοχή με τιμές άφιξης αρχηγού κράτους.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του.

Το Άγιο Φως το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος μαζί με Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε δέηση στον χώρο του αεροδρομίου και κατόπιν με την συνοδεία της Αστυνομίας και της ομάδος μοτοσυγκλετιστών vstorm Greek riders Χανίων μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε στην τελετή της Αναστάσεως και τέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία.

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν τόσο στην Ακολουθία της Αναστάσεως όσο και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία της Αναστάσεως παρέστησαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, άρχοντες του τόπου μας, εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη.