Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ανάσταση του Κυρίου μας στους Αρμένους και στον Τσιβαρά Αποκορώνου

Η Ανάσταση του Κυρίου μας στους Αρμένους και στον Τσιβαρά Αποκορώνου

Το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του θανάτου από τον Αναστάντα Κύριο, ακούστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αρχικά στην Ενορία Τσιβαρά και εν συνεχεία στην Ενορία Αρμένων Αποκορώνου όπου τέλεσε τις Ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός λειτουργώντας όλες αυτές τις ημέρες σαν ιερέας και στις δύο αυτές Ενορίες για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Περίπου στις 21:15 στους Αρμένους Αποκορώνου ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε Φώς» και οι πιστοί άναψαν τις λαμπάδες τους από το Άγιον Φως , που έφτασε στα Χανιά στις 19:50 το απόγευμα με ειδική πτήση απο τον Πανάγιο Τάφο.

Στην συνέχεια ακούστηκε ο Καλός Λόγος και ακολούθως η τελετή της Αναστάσεως, η οποία έλαβε χώρα στην εξωτερική πλατεία του Ναού παρουσία πιστών τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων για την πανδημία.

Κατά την διάρκεια των Αίνων Όρθρου  οι πιστοί αντάλλαξαν με τους Ιερείς τον Αναστάσημο Χαιρετισμό “Χριστός Ανέστη” και ασπάσθηκαν το ιερό Ευαγγέλιο.

Τέλος οι  πιστοί παρέμειναν στη συνέχεια και συμμετείχαν και της Αναστάσιμής Θείας Λειτουργίας κοινωνώντας του Αναστημένου Σώματος και Αίματος του Χριστού μας.

Επιμέλεια φωτ. υλικού κ. Στυλιανός Παπαδόπουλος.