Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η Απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη μας

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα μα και απέραντη ευφροσύνη, τελέσθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου η Αγρυπνία επί τη αποδώσει του Πάσχα στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Στις 23:00  ψάλθηκε η Εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην 115 Π.Μάχης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενου του Διοικητού και πιστων που προσήλθαν  σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας προκειμένου να ψάλλουν για τελευταία φορά για φέτος το Χριστός Ανέστη!

Ο Αναστάσιμος Παιάνας «Χριστός Ανέστη» ήχησε για τελευταία φορά εφέτος στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία παρουσία πλήθους κόσμου ο οποίος τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα με υπομονή περίμεναν να προσκυνήσουν την εικόνα της Αναστάσεως, να μυρωθούν και να κοινωνήσουν.

Μπορεί ένεκεν  των μέτρων η κορύφωση της σταυροαναστάσιμης πορείας να τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών αλλά την τελευταία ημέρα της Πασχάλιας Περιόδου, που εορτάζεται η Απόδοση της Εορτής, οι πιστοί  έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», μοιράστηκαν τη χαρά και την ελπίδα που σκόρπισε η Ανάστασή Του, μοιράστηκαν την αναστάσιμη εμπειρία της Θείας Λειτουργίας και ενώθηκαν ως ένα Σώμα της Αγίας Εκκλησίας.