Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας στην Γεωργιούπολη

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας στην Γεωργιούπολη

Την εις ουρανούς ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου μας, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Γεωργιούπολη Χανίων, εόρτασε, ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Μητροπόλεως μας.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή, αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Χριστού επί της Γης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αναλήψεως και να μετέχουν των λατρευτικών Ακολουθιών.

Πλήθος πιστών με τρία λεωφορεία που ξεκίνησαν από τα Χανιά από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών και από την Ενορία Αγίας Μαρίνας υπερεπλήρωσε την κυριώνυμο ημέρα τον Ναό, στον οποίο τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, με τη συμμετοχή του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Εφημέριου και των Ιερέων  της τοπικής Μητροπόλεως μας.

Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος ευρίσκεται εκτός Κρήτης,   κατά το κήρυγμά του προς το πυκνό εκκλησίασμα, μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος ενώ παράλληλα αναφέρθηκε θεολογικά στην Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας.