Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορταστική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας στην Μητρόπολή μας

Η εορταστική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας στην Μητρόπολή μας

«ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΦΛΟΓΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Μητροπόλεως μας δια του Γραφείου Νεότητος αυτής και σε συνδιοργάνωση με την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τίτλο «Οδοδείκτες της Πατρίδας, Φλογεροί Αγωνιστές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και  περιελάμβανε επίκαιρους ύμνους από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και επετειακά τραγούδια από τις παιδικές Χορωδίες και τη Χορωδία Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Το πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου με θέμα τη ζωή του Δασκαλογιάννη καθώς και σύντομο θεατρικό δρώμενο αναφερόμενο σε ένα αυθεντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστή τον στρατηγό Μακρυγιάννη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν πολλές μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία για τη ζωή, τη δράση και το έργο των δύο προαναφερθέντων ηρώων καθώς και του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Tην εκδήλωση προλόγισε ο Δ/ντης του Γραφείου Νεότητος διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ο οποίος καλωσόρισε το ακροατήριο και άνοιξε την εορταστική εκδήλωση με την χορωδία των μικρών παιδιών της Μητροπόλεως μας υπό την δ/νση της χοράρχου Βασιλικής Αθανασιάδου Πετράκη.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και τις πατρικές ευχές του προς όλους τους νέους της Μητροπόλεως μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με έναν εξαιρετικό χορό, το πεντοζάλι του Δασκαλογιάννη, τον οποίο χόρεψαν επίσης μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής υπό τον ήχο της κρητικής λύρας και λαγούτου των  οργανοπαικτών αδελφών Βαγγέλη και Γιώργου Νικολουδάκη. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε την εκδήλωση «θαυμάσια κατάληξη της Εορτής του Ευαγγελισμού» και μίλησε με θερμά λόγια, στηρίζοντάς μας πατρικά και πατριωτικά.

Ακολούθησε ο Εθνικός  Ύμνος όπως τον έψαλαν ταυτόχρονα οι περίπου διακόσιοι συμμετέχοντες στην εκδήλωση με το κοινό που την παρακολούθησε.

Το Γραφείο Νεότητος ευχαριστεί για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση:

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό,

τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη,

τον Διευθυντή της Σχολής κ. Θωμά Παναγιώτου, τους καθηγητές, τους μαθητές, το διοικητικό προσωπικό,

τους χοράρχες, τους μουσικούς, τα μέλη των χορωδιών, τους ηθοποιούς και όλους τους συνεργάτες.

τον κ. Γιάννη Αγιασμενάκη και την κα Κλαψινού- Αγοραστάκη για τις πολύ όμορφες παραδοσιακές στολές,

την Περιφέρεια Κρήτης το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και τον ηχολήπτη του κ.Χρήστο Γαρμπιδάκη για τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη,

τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως «Μαρτυρία» ως χορηγό επικοινωνίας και τον κ. Αντώνη Τζατζάνη και κ. Δημήτριο Νικολακάκη για τη ζωντανή εξωτερική αναμετάδοση

τους κ. Αλέξιο Βλαχοδήμο και Κωνσταντίνου Ροβιθάκη για το livestream,

την κα Ιωάννα Δαλάκα για τον στολισμό,

τον Διάκονο πατέρα Γεώργιο Τζατζάνη για την παραχώρηση του εικονοληπτικού εξοπλισμού, 

τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη για την βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και δημιουργία της αφίσας,

τέλος, την κα Μαρία Παραδά-Μποτονάκη που είχε την γενική οργάνωση και τον συντονισμό όλης της  βραδιάς. 

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία !

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ