Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη μας

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη μας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός προεξήρχε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Ενορίας Ξηροστερνίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου διακονεί ο Πρωτ. Γρηγόριος Τζαγκαράκης.

Στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας  και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, τέλεσε τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης Γερόντισσας Θεοφόρας και της αδελφότητος της Μονής.

Ανήμερα της εορτής ο Θεοφιλέστατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σκινέ Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Νικόλαος Λαδόπουλος, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον μεθεόρτιο Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Περιβόλια Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Σπυρίδωνας Κουφός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΝΕ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

Φωτογραφικό υλικό από τον Μεθεόρτιο Εσπερινό στα Περιβόλια:

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο.