Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στα Χανιά

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στα Χανιά

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, προβλεπομένων των μέτρων για την πανδημία, εόρτασε η Ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Χρυσοπηγή Χανίων την Παρασκευή 7 Μαϊου και το Σάββατο 9 Μαΐου έ.ε.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος και ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενη η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη μετά της αδελφότητος,

Την παραμονή της εορτής τέλεσε μεγάλο πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός κηρύττοντας  και το Θείο Λόγο.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η ετήσια σύναξη των στελεχών της κατασκήνωσης όπου τα στελέχη συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο και ξεκίνησαν οι πρώτες διαβουλεύσεις σχετικά με την κατασκηνωτική περίοδο.