Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή των Αγίων 40 Μαρτύρων στην Ι.Μητρόπολη μας

Η εορτή των Αγίων 40 Μαρτύρων στην Ι.Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη μας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νεροκούρου Χανίων όπου διακονεί ο Πρεσβ. Πέτρος Λογαρίδης.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 9 Μαρτίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στην ζωή των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων τονίζοντας το θάρρος και την ανδρεία τους μπροστά στο μαρτύριο, μία στάση η  οποία πρέπει να αποτελέσει πραγματικό οδοδείχτη στη ζωή του κάθε Χριστιανού.

«Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα».

Αυτή η έκφραση με την οποία  οι Άγιοι Μάρτυρες ενθάρρυναν ο ένας τον  άλλο, καλούμαστε όλοι εμείς να ενθαρρύνουμε τους διπλανούς μας, τους συνανθρώπους μας. Όσο κι αν υπάρχουν δυσκολίες και ταλαιπωρίες στη ζωή μας κοντά στο Χριστό θα βρούμε την γαλήνη και θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.