Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τίμησε Κλήρος και Λαός, την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων,  την «δωδεκάριθμον φάλαγγα» των πρωταγωνιστών του Πνεύματος, στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη τους.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός προεξήρχε της Ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού στο ομώνυμο  γραφικό παρεκκλήσιο της Ενορίας  Βαφέ  Αποκορώνου  τονίζοντας στο Θείο Λόγο του, ότι οι Άγιοι Απόστολοι αγάπησαν τον Χριστό  και τον άνθρωπο με όλη τους την καρδιά και  με θυσιαστική δύναμη.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πλαισιούμενος υπό των Κληρικών της Μητροπόλεως μας, προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων στον Κουφό Κυδωνίας και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Στον παραθαλάσσιο ναό των Αγίων Αποστόλων στην ομώνυμη περιοχή της πόλεως μας τέλεσε πανηγυρικό Εσπερινό  ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας όπου κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Αποστόλων.

Ευχαριστούμε για το φωτ.υλικό τους κ. Αλέξιο Βλαχοδήμο, κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο, κ. Γεώργιο Θεοδωράκη.