Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη μας

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη μας

Μέσα στον κατάμεστο από παιδιά Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Βρύσες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έ.ε. με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Για τους Τρεις Ιεράρχες μίλησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Αριστείδης Σπανδώνης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Σχολής και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε σπουδαστές και καθηγητές. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απονομή αριστείων – βραβείων προόδου καθώς και υποτροφιών στους ιεροσπουδαστές της Σχολής.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται τα Δ’ Χαραλάμπεια, ιερούργησε ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο  με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, στον πλημμυρισμένο Ναό από μαθητές και διδασκάλους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο πλαίσιο των Δ’ Χαραλάμπειων και υπό τον συντονισμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία για τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους από τον Δ/ντή του 19ου Δημ. Σχολείου κ. Νικόλαο Γιαννακάκη και εν συνεχεία επιδόθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στους εν ενεργεία Διευθυντές των Σχολείων της πόλεως μας για την προσφορά τους στην παιδεία και στην εκπαίδευση των νέων μας.

Τις τιμητικές ευαρέσκειες παρέλαβαν οι Διευθυντές από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό τον κ. Σπυρίδωνα Καμαριανάκη και τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο.