Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας!

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή  και ιστορικό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους Αρχιμ. Προδρόμου και της συνοδείας αυτού καθώς και πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας του Ιερού Κελίου Σκήτης Αγίας Άννης Αγίου Όρους ιερομόναχος Χριστόδουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ακολούθως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αρχιμ. Προδρόμου, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και πλήθους Κληρικών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων εορταστική εκδήλωση για την Παναγία και την 25η Μαρτίου υπό την διοργάνωση του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από την Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως μας και τις χορωδίες ενηλίκων, μικρών και μεγάλων παιδιών καθώς και με την παρουσίαση 2 ταινιών του σχολείου Βρυσσών και του Εκκλησιαστικού μας Λυκείου καθώς και δύο χορευτικά.

Η εκδήλωση που παρουσίασε ο π. Ιωάννης Κουκουράκης, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γραφείου Νεότητος από τον Δ/ντη και Διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, ενώ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Δαμασκηνού απηύθυνε εγκωμιαστικούς και συγχαρητήριους λόγους προς όλους τους συντελεστές και διοργανωτές ο Πανοσοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

1ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ

2ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ