Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών ευσεβών Χανιωτών πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στους ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο  στην ομώνυμη Ενορία του Μακρύ Τοίχου Κυδωνίας στην οποία διακονεί ο π. Παύλος Κλαράκης και στον οποίο έλαβαν μέρος ο Αναπλ. Γενικός Αρχ. Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης και άλλοι Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό  Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή της Χαλέπας όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης και ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης. Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χρήστος Μήτσιος ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής της Ενορίας στο πλαίσιο των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παντελεήμονα.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και πλήθος Κληρικών.

Με λόγια αγάπης ο π.Δημήτριος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην Ενορία μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς.

Το παρών έδωσε και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σέβη Βολουδάκη.

Στον ίδιο Ιερό Ναό την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος τέλεσε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεημονας στο Σταλό Κυδωνίας, όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΣΤ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Με λόγια αγάπης καλωσόρισε τον Πρωτοσύγκελλο μας π. Νικηφόρο στην Ενορία του ο π. Γεώργιος, προσφέροντας του έναν επιστήθιο Σταυρό, ως ανάμνηση της πρώτης Λειτουργίας του εκεί σαν Πρωτοσύγκελλος.

Στην αντιφώνηση του ο π. Νικηφόρος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την συγκινητική κίνηση, ευχόμενος τους ο Άγιος Παντελεήμονας να ευλογεί τα έργα τους.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος επίσης ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και άλλοι Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Ευχαριστούμε για το φωτ.υλικό από την Ενορία Σταλού τον κ. Γεώργιο Πετράκη και από τον Αρχ. Εσπερινό στον Άγιο Παντελεήμονα Χαλέπας τον κ. Μιχαήλ Λαγουδάκη.