Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή  και ιστορικό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων όπου διακονεί ο π. Βασίλειος Γκάτσης.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε εορτή της Παναγίας εκφράζει μία Εκκλησιολογία Ενότητας…

ΒΙΝΤΕΟ

Ακολούθως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση.

Το παρών έδωσαν ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Κληρικοί, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Άρχοντες του Τόπου μας, Αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας,  των Σχολείων και πολιτιστικών φορέων του τόπου μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό από την παρέλαση τον κ. Παϋλο Μπουζάκη και από τις Ιερές Ακολουθίες τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο.