Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή  και ιστορικό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων όπου διακονεί ο π. Βασίλειος Γκάτσης.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε οφείλουμε να ζητήσουμε την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου , της Παναγία μας που είναι η Μητέρα της Εκκλησίας, η Μητέρα όλων μας, αφού ο Υιός της , ο Χριστός είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας και εμείς το Σώμα  Του…

Ακολούθως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στον Φρε Αποκορώνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Από τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Φρε Αποκορώνου.