Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών

Οικουμενικόν Πατριαρχείον
Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών .

Η πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής είναι η λεγόμενη «Κυριακή της Ορθοδοξίας ». Είναι η θριαμβική εορτή της εκκλησίας μας, αφού την ημέρα αυτή γιορτάζεται η αναστήλωση των εικόνων που πραγματοποιήθηκε το 842μ.Χ. από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα και τον Πατριάρχη Μεθόδιο, μετά την λήξη της περιόδου της εικονομαχίας. Το τέλος της εικονομαχίας σήμανε την αρχή μιας πολύ παραγωγικής περιόδου, χτίστηκαν πολλοί ναοί, παράχθηκε μεγάλος αριθμός βυζαντινών εικόνων και θριάμβευσε η βυζαντινή τέχνη.

Εις ανάμνησην αυτής της επετείου με το γνωστό βυζαντινό τελετουργικό τυπικό και την ιερά λιτανεία των εικόνων που όρισε η Εκκλησία μας θα τελεσθεί και πάλι η εορτή αυτή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου την Κυριακή 17 Μαρτίου από ώρας 07:00 π.μ. με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστούν προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντύπα Νικηταρά προηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.

Η συμμετοχή σας στην Θεία Λατρεία και εορτή αυτή εντός της ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής θα προσδώσει ιδιαίτερη τιμή στην μεγάλη αυτή ημέρα για την Ορθοδοξία μας.

 

Φωτογραφία Αρχείου