Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών

Η πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής είναι η λεγόμενη «Κυριακή της Ορθοδοξίας ». Είναι η θριαμβική εορτή της εκκλησίας μας, αφού την ημέρα αυτή γιορτάζεται η αναστήλωση των εικόνων που πραγματοποιήθηκε το 842μ.Χ. από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα και τον Πατριάρχη Μεθόδιο, μετά την λήξη της περιόδου της εικονομαχίας. Το τέλος της εικονομαχίας σήμανε την αρχή μιας πολύ παραγωγικής περιόδου, χτίστηκαν πολλοί ναοί, παράχθηκε μεγάλος αριθμός βυζαντινών εικόνων και θριάμβευσε η βυζαντινή τέχνη.
Εις ανάμνησην αυτής της επετείου με το γνωστό βυζαντινό τελετουργικό τυπικό και την ιερά λιτανεία των εικόνων που όρισε η Εκκλησία μας εορτάσθηκε με  λαμπρότητα και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια  η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών την Κυριακή της Ορθοδοξίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας μετά της αδελφότητος και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ενώ μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων γύρω από την Ιερά Μονή, συλλιτανευόντων  των ευσεβών πιστών οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια και εκείνοι Εικόνες Αγίων και εν συνεχεία τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο των ευσεβών και μαρτυρικώ τω τρόπω τελειωθέντων προμάχων της Ορθοδόξου ημών πίστεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος νωρίτερα είχε Λειτουργήσει στο Μοναστήρι του, την Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.
Κατόπιν στο Αρχονταρίκι της Μονής ο Σεβασμιώτατος αφού μίλησε με λόγια πνευματικά προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, καλωσόρισε τον Αγιορείτη Γέροντα Ιλαρίωνα, ο οποίος είναι και ο ομιλητής της αποψινής Κυριακής Ά Νηστειών.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τους κ. Μανιουδάκη Ευτύχιο και Χατζηδάκη Εμμανουήλ(pixelart)