Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ‘Ε Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας υπέστησαν πολλά, και όμως δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υπομένουν όπως υπέμεινε και ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Σήμερα όλους μας καλεί η Εκκλησία μας, να προσέξουμε να είμαστε άνθρωποι αληθινοί και όχι ψεύτες και υποκριτές, να μη λέμε ότι αγαπούμε τον συνάνθρωπο μας και μέσα μας να καιγόμαστε πώς θα του προξενήσουμε κακό, να μη λέμε ότι είμαστε καθαροί άνθρωποι και μέσα μας να είμαστε βαθύτατα αμαρτωλοί, να μη λέμε τέλος ότι είμαστε ταπεινοί και μέσα μας να είμαστε πάρα πολύ σκληροί ένεκεν του εγωισμού που μας εξουσιάζει.

Όλα αυτά λοιπόν είναι πράξεις οι οποίες καλούμαστε μέσα από την Εκκλησία μας να προσέξουμε για να μη φθάσουμε στο σημείο εκείνο που έφθασαν εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι πάρα πολύ εύκολα και απλά και δόξασαν τον Θεό αλλά και με την ίδια ευκολία Τον κατέκριναν.

Τον παρών στο Εκκλησίασμα έδωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και άλλοι φορείς του Τόπου, ενώ την όμορφη βαϊοφορεμένη εκκλησία λάμπρυναν με τις παραδοσιακές τους στολές ”οι Βιγλάτορες” που ήταν παραταγμένοι μέσα στο ναό.

Eυχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη(pixelart)