Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Μητρόπολη μας αγκάλιασε τα Κρητικόπουλα της Αυστραλίας με χορούς και τραγούδια

Η Μητρόπολη μας αγκάλιασε τα Κρητικόπουλα της Αυστραλίας με χορούς και τραγούδια

Πλημμύρισε απο κόσμο, χορούς και τραγούδια η πλατεία Μητροπόλεως το βράδυ της Πέμπτης από εκατοντάδες Χανιώτες και ξένους επισκέπτες, που καμάρωσαν τα Kρητικόπουλα 3ης γενιάς της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, στην εκδήλωση φιλοξενίας που διοργάνωσε με επιτυχία η Ιερά Μητρόπολή μας, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και υπό τον συντονισμό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα συγκροτήματα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βιγλάτορες, από τα Χανιά.

Με  λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε τα παιδιά της μακρινής ηπείρου και απένειμε τιμητική ευαρέσκεια της Μητροπόλεως στον Πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Ιάκωβο Χονδράκη, ο οποίος πάντοτε είναι αρωγός στην Μητρόπολή μας.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον πρόεδρο του παραδοσιακού συλλόγου οι Βιγλάτορες κ. Ιωσήφ Βιγλάκη καθώς και το συγκρότημα του Νίκου Καρκάνη που έδωσε τον ρυθμό  και χειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες θεατές ντόπιους και επισκέπτες.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως για τον εξαιρετικό συντονισμό και τους συνεργάτες, τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη  για την συμβολή του, τους Κληρικούς και όλο τον κόσμο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο αναπλ. Γεν. Αρχιερατικός Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης ο οποίος έπαιξε και με την λύρα του παραδοσιακούς σκοπούς, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μητροπόλεως κ. Στυλιανή Περάκη.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως μας ΜΑΡΤΥΡΙΑ  95,5 FM και από το δικτυακό μας κανάλι στο fb “web tv Μαρτυρία”.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ


Επιμέλεια φωτ.υλικού: κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης και βίντεο κ. Αντώνιος Τζατζάνης