Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στην Ι.Μητρόπολη μας

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στην Ι.Μητρόπολη μας

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου που τιμάται την 27η Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος εθεράπευσε και που εμαρτύρησε με τον διά ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξης.

Στον Άγιο Παντελεήμονα είναι αφιερωμένοι στην Ι. Μητρόπολη μας πολλοί ομώνυμοι Ενοριακοί  Ναοί όπου τίμησαν την μνήμη του Αγίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας,όπου διακονεί ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Tην παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στο Φουρνέ Κυδωνίας, όπου κατά την διάρκεια της Ακολουθίας προχείρισε σε Πνευματικό τον Εφημέριο και Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Πρεσβ. Εμμανουήλ Σκαλίδη.

Στον ίδιο Ναό ανήμερα της εορτής τέλεσθηκε  Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου.

Να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες έδωσε δυναμικό παλμό σαν εκκλησίασμα, συμπροσευχούμενο μαζί με τον Σεβασμιώτατο και τους Πατέρες της τοπικής Εκκλησίας για τον τιμώμενο Άγιο και τους πληγέντες αδελφούς μας στην Αττική.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη και τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο