Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Δορυλαίου Δαμασκηνού στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων

Η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Δορυλαίου Δαμασκηνού στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων

Στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο νέος Καθηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

Στην κατάμεστη από κόσμο Ιερά Μονή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Δορυλαίου τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ότι ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες  οφείλουμε να δεχόμαστε τον μόνον φιλάνθρωπο Ιησού Χριστό  στην καρδιά μας, στην φάτνη της ψυχής μας και ως δώρα τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τον νεογέννητο Χριστό να καταθέσουμε όλοι εμείς την ταπείνωση μας, την αγάπη μας, αλλά κυρίως τον πνευματικό μας αγώνα. Παράλληλα  ευχαρίστησε στο κήρυγμα του, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ύψιστη τιμή που από τον βαθμό του Επισκόπου εξέλεξε δια της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου δύο Επισκόπους Πατριαρχικών Μονών, εκείνον καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο, να διακονήσουν  τον Λόγο του Θεού και να τον μεταλαμπαδεύσουν προς όλο τον κόσμο. Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό ο οποίος με την αδελφότητα στήριξε και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια με αγώνες την συνέχεια αυτής της ιστορικής Μονής, ως Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, καθώς και την κατά σάρκα μητέρα του που στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια πραγματικός στυλοβάτης τόσο στον ίδιο όσο και σε όλη την οικογένεια του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Ιερείς της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνιος Ροκάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος πιστών.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη (pixelart).