Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στα Χανιά και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

Η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στα Χανιά και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τίμησε Κλήρος και Λαός, την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων,  την «δωδεκάριθμον φάλαγγα» των πρωταγωνιστών του Πνεύματος, στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη τους.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός προεξήρχε της Ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Στεφάνου Κουμπέ όπου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης μαζί με τον Ιερομόναχο π. Νεκτάριο Βαϊγκούση.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της Ενορίας Βαφέ Αποκορώνου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, πλαισιωμένου από Κληρικούς και της περιοχής του Αποκόρωνα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε  προς το σεβαστό εκκλησίασμα για τη ζωή και τη δράση των Αγίων Αποστόλων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι οι Άγιοι Απόστολοι οδήγησαν τους ανθρώπους στο Χριστό και έμαθαν στον άνθρωπο να αναζητούν αυτήν την αποστολή και πορεία.

Πριν το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας π. Γεώργιο Μπουντουράκη, μιλώντας  με θερμά και επαινετικά λόγια για την προσωπικότητα και για την πολυετή προσφορά του πατρός Γεωργίου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Αποστόλων στον αύλειο χώρο του Ναού.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην γραφική ομώνυμη παραθαλάσσια περιοχή της πόλεως μας, τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλέυοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Το παρόν στην Ακολουθία έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αντιδήμαρχοι, φορείς του τόπου μας και ευσεβείς πιστοί όλων των ηλικιών.