Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Τριχερούσης στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (πρόγραμμα)!

Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Τριχερούσης στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (πρόγραμμα)!

Οικουμενικόν Πατριαρχείον
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου.
 
Ιερά Πανήγυρις

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου σας προσκαλεί την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της πρός τιμήν της εορτής της Παναγίας της Τριχερούσης, πιστόν αντίγραφον της οποίας διαθέτει, της μνήμης των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου του οποίου προσκυνητάρι και ιερά εικόνα θα εγκατασταθούν και θα καθιερωθούν εις το καθολικό της Μονής μας, συνεργία και δωρεάς ευλαβών προσκυνητών.
Το πρόγραμμα των ακολουθιών προς τιμήν της εορτής θα ξεκινήσει το εσπέρας της Τρίτης 12 Ιουλίου και ώρα 07:00 μ.μ. με Αρχιερατικό εσπερινό , λιτή, εγκατάσταση της εικόνος του Οσίου Παισίου και αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου και από ώρας 07:00 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.
Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση η Αγία Κάρα του Οσίου Γερασίμου και τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Ακακίου.
Υπενθυμίζεται δε ότι καθ´εκάστην Κυριακή μετά την ακολουθία του εσπερινού τελείται στις 7.00 μ.μ. η παράκληση στην Παναγία την Τριχερούσα.
Την ημέρα της εορτής και ώρα 07:15π.μ. θα αναχωρήσει μετ´ επιστροφής λεωφορείο από την Δημοτική αγορά και την πλατεία Δικαστηρίων.
Εκ της Ιεράς Μονής.
 
13654403_10153934961811919_2163253168337929726_n