Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ”εύχομαι το Πανάγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους να πράξουμε εις το ακέραιον το χρέον μας”

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ”εύχομαι το Πανάγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους να πράξουμε εις το ακέραιον το χρέον μας”

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν πριν από λίγο τα Χανιά την Α.Θ.Π. και Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίός έφθασε περί τις 13.30 μεσημβρινή ώρα στο αεροδρόμιο Χανιών.

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ως οικείος Αρχιερεύς, Μητροπολίτες άλλων Ορθοδόξων Μητροπόλεων του Εξωτερικού, πλήθος ιερέων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και  αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στην τελετή της υποδοχής παρίστατο τιμητικό άγημα καθώς και μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης του Γένους μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, πάτησα το πόδι μου στην ηρωοτόκο Κρήτη  και μεταφέρω σε όλους σας με πολύ χαρά και συγκίνηση, την ευλογία και τον ασπασμό της μητρός εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Ασπάζομαι έναν έκαστον προσωπικά από τους ευλογημένους Κρήτας, οι οποίοι δια μέσου των αιώνων, ανέκαθεν αποτελούν καύχημα δια το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. 

Εάν κάθε φορά έρχομαι στην Κρήτη με χαρά και συγκίνηση, και ήρθα πολλές φορές, αυτή την φορά είναι αυτονόητον ότι διακατέχομαι,από αισθήματα μεγαλυτέρας χαρτάς και συγκινήσεως και ενθουσιασμού. Δια την ιερότητα του εγχειρήματος το οποίο ευρίσκεται ενώπιόν μας και εννοώ την Αγίαν και Μεγάλην  Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και για το αίσθημα της ευθύνης η οποία βαρύνει τους ώμους ημών των προκαθημένων, αλλά και όλων των Αγίων αδελφών ιεραρχών, δια την εκπλήρωση αυτής της ιεράς αποστολής μας. Βεβαίως την χαρά του ιστορικού αυτού γεγονότος επισκιάζει η απόφαση ορισμένων αδελφών εκκλησιών, να μην προσέλθουν και να μην συμμετάσχουν εις την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδο.

Η ευθύνη για την απόφασή τους βαρύνει τας ιδίας τα εκκλησίας αυτάς και τους προκαθημένους των διότι μόλις προ πενταμήνου εις την Γενεύη κατά την συναξη των Ορθοδόξων προκαθημένων αποφασίσαμε και υπογράψαμε να έρθουμε τον Ιούνιο στην Κρήτη και να πραγματοποιήσουμε αυτό το πολυχρόνιο όραμα που έχουμε όλες οι Εκκλησίες  εις διακήρυξην και διαδήλωση της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και εις εξέτασιν και απόφαση από κοινού δια τα προβλήματα τα οποία απασχολούν σήμερα τον Ορθόδοξον κόσμον.

Εύχομαι οι Εκκλησίες αυτές, έστω και εκ των υστέρων,. Έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν την απόφασήν των, να σεβαστούν τας υπογραφάς των και να βρεθούν εδώ εις την Κρήτη, όπου μαζί με την χαρά της εκπληρώσεως της ιστορικής αποστολής μας, να έχουμε και την χαρά να γευθούμε την φιλοξενία και την αρχοντιά όλων των Κρητών, από τους μεγαλυτέρου, μέχρι και του μικροτέρου παιδιού.
Και το λέγω αυτό διότι έχω προσωπικήν πείραν από τα πολλάς εδώ επισκέψεις μου….

Εύχομαι εις όλους σας όλα τα καλά του Θεού.
Εύχομαι ο Θεός να ευλογήσει τας εργασίας μας.
Εύχομαι το Πανάγιον Πνεύμα του οποίου την κάθοδο εις τον κόσμον εορτάζομε τα ημέρας αυτάς της Πεντηκοστής να μας φωτίσει όλους να πράξουμε εις το ακέραιον το χρέος μας και το καθήκον μας και να αναχωρήσουμε από την Κρήτην εις το τέλος των εργασιών μας, έχοντας δώσει το μήνυμα το οποίο περιμένει από ημάς όλος ο κόσμος….

00 01 0213442558_10153874082111919_4620027930298263356_o2 3 03 4 04 5 7 9 10 11 12

https://www.youtube.com/watch?v=zATI4Wh7Duk