Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων & το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Tης Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου σας προσκαλούν στην εσπερίδα για την Ημέρα Εορτασμού Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2020), με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα Πανευρωπαϊκά δίκτυα Insafe/INHOPE με επίσημο εκπρόσωπο για την Ελλάδα το Ασφαλές Κέντρο Διαδικτύου, το οποίο τελείται υπό την αιγίδα Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας ( Ι Τ Ε ), με την υποστήριξη της Κομισιόν. Σκοπός της δράσης αυτής είναι να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου συμβάλλει ενεργά ως συνδιοργανώνοντας με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων και την στήριξη της ΔΔΕ Χανίων και του Κ Ε Θ Ε Α Αριάδνη Χανίων εκδήλωση για να τιμήσουν την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Ι Μ Κ Α, επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2, στις 20.00 μμ.
ΟΙ ομιλητές που θα πλαισιώσουν τη δράση είναι οι :
Δανάη Ράφτη Ψυχολόγος Συμβουλευτικής Μονάδας Κ Ε Θ Ε Α Αριάδνη
Παναγιώτης Αντωνακάκης Προϊστάμενος Τμ. Δ. Πληροφορικής &
Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Χανίων.
Σας περιμένουμε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Ι M Κ Α, επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2, στις 20.00 μμ.