Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Kατανυκτικός Εσπερινός της ‘Α Κυριακής των Νηστειών!

Kατανυκτικός Εσπερινός της ‘Α Κυριακής των Νηστειών!

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 Μεγάλη Τεσσαρακοστή, διάβαση μιας απέραντης θάλασσας απαρνήσεων και υπερβάσεων αλλά και ένας αδιάλειπτος διάλογος με τον Θεό μας που γίνεται  κραυγή καρδιακή, «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…,» μιας καλής ανησυχίας κάθε συνειδητού χριστιανού  για την εσωτερική του κάθαρση, για να αποβάλλει τα πάθη του και να ενδυθεί τις αρετές του Ουρανού.
Όλο το περιεχόμενο του Τριωδίου είναι ντυμένο με ποιητικές συνθέσεις, λυρισμό, και απαράμιλλη δραματουργία, στολισμένο με την ευχή του Αγίου Εφραίμ  του Σύρου  με σκοπό να βοηθήσει  να φτάσουμε στην πολυπόθητη αυτογνωσία και στην αληθινή μετάνοια όπως ακριβώς ο Τελώνης και ο Άσωτος Υιός . Από την επίγνωση των τυραννικών παθών στο λυτρωτικό πάθος του σταυρού και από την σταύρωση «των του βίου ηδονών» με τον προς το εκούσιο πάθος πορευόμενο Κύριο μας στην ανάσταση και την αιώνια δόξα και ζωή.
Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου που φιλόστοργα ενισχύει κάθε ένα χριστιανό στο ανηφορικό ταξίδι τούτο της αυτόανακάλυψης, σας προσκαλεί στον κατανυκτικό εσπερινό της ‘Α Κυριακής των Νηστειών που θα τελεστεί την Κυριακή 25η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.
Μετά το πέρας του εσπερινού θα μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος  Γέρων Αρχιμ. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω με θέμα    «Πνευματική ζωή κατά τους Αγίους Πατέρας.»
Σας περιμένουμε.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως