Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κατανυκτικός Εσπερινός Β‘ Κυριακής των Νηστειών στον Άγιο Στέφανο

Κατανυκτικός Εσπερινός Β‘ Κυριακής των Νηστειών στον Άγιο Στέφανο

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Β’ Κυριακής των Νηστειών, 12 Μαρτίου , ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό  Ναό  Αγίου Στεφάνου  Χανίων, που διακονεί ο Παν/τος Αρχιμ. Νεκτάριος Βαϊγκούσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν  Αιδ/τος  Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Λουκά της Ιεράς Μητροπόλεως  Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ” Από την εγωιστική παραλυσία στην υπερκίνηση της πίστεως “.

Τον π. Σπυρίδωνα παρουσίασε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Με λόγια αγάπης έκλεισε τον κατανυκτικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχαρίστησε για την πνευματική ομιλία, τον άξιο κληρικό όπως αποκάλεσε  π. Σπυρίδωνα, με την πλούσια εμπειρική και πνευματική ζωή που διαθέτει, καθώς και για την θυσιαστική του αγάπη προς την Εκκλησία.

Το παρών επίσης έδωσαν ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, Ιεροψάλτες και πλήθος πιστών.

Τις  ομιλίες του Κατανυκτικού Εσπερινού θα μπορείτε να τις ακούτε στον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό Μαρτυρία για αυτήν την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάθε Πέμπτη στις 12μ.μ. και στις 21:30 μ.μ. καθώς και να τις παρακολουθείτε στην διαδικτυακή μας τηλεόραση web-tv Μαρτυρία.

Φωτογραφίες