Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κισάμου Αμφιλόχιος: «το μείζον αυτής της δοκιμασίας είναι η ταπείνωση».

Κισάμου Αμφιλόχιος: «το μείζον αυτής της δοκιμασίας είναι η ταπείνωση».

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων  όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης τελέσθηκε την Κυριακή το πρωί Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ο οποίος μίλησε επίκαιρα τονίζοντας ότι το μείζον αυτής της δοκιμασίας που περνάμε, είναι η ταπείνωσις. Η πίστη δεν είναι χρέος και υποχρέωση κανενός μας, αλλά είναι τρόπος και στάση ζωής· και η πίστη μαζί με την ταπείνωση θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο των χαλεπών καιρών…

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου τελέσθηκε το μνημόσυνο της ιατρού Θεοχαρούλας Μυλωνάκη, μίας γυναίκας που όπως τόνισε στο λόγο του ο Πρωτοσυγελλεύων της Μητροπόλεως μας Επίσκοπος κ. Δαμασκηνός την διέκρινε η απλότητα και η ταπείνωση τόσο στη ζωή της όσο και  στους αυτοδιοικητικούς τομείς που εργάσθηκε με γνώμονα την αγάπη και το κοινό καλό.