Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός: ‘’η Αγία Φιλοθέη είχε ειρήνη στην ψυχή και την ζωή της’’

Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός: ‘’η Αγία Φιλοθέη είχε ειρήνη στην ψυχή και την ζωή της’’

Στον υπόγειο Ναό, του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Χανίων όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ως ιερατικός προϊστάμενος  και όπου το ένα κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Αγία Φιλοθέη τελέστηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Αγία Φιλοθέη είχε ειρήνη στην ψυχή και στην ζωή της την οποία ειρήνη δεν την έχασε ούτε την ώρα του Μαρτυρίου της.

Η Αγία Φιλοθέη αφιερώθηκε στον Χριστό και στον άνθρωπο προσφέροντας αγαθοεργίες και διακονώντας στην Εκκλησία του Χριστού. Και ήταν πάρα πολύ καλή η σκέψη της μακαριστής Γερόντισσας Αμφιλοχίας Μοναχής ( Μαρίκας Κουφάκη), που επέλεξε να δώσει το όνομα της Αγίας Φιλοθέης σε αυτό το Ναό, της οποίας τα βήματα της ακολούθησε και η ίδια.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με ένα σταυρό τον ιερατικό προϊστάμενο του Ναού π. Αμφιλόχιο, ο οποίος κλήνει ένα χρόνο διακονίας και προσφοράς στο Ναό και στην Ενορία αυτή σηκώνοντας καθημερινά και εκείνος τον δικό του Σταυρό.

Με λόγια συγκίνησης ο π. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεφημερίους του Πρωτ. Χρύσανθο Σταυρουλάκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη, καθώς και όλο τον κόσμο.