Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”ο Άγιος Γεράσιμος βρήκε την ησυχία μέσα από την κοινωνία των προσώπων”

Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”ο Άγιος Γεράσιμος βρήκε την ησυχία μέσα από την κοινωνία των προσώπων”

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα εορτάσθηκε ο Όσιος Πατέρας ημών Γεράσιμος με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Κων/νου Τζαγκαράκη, του Πρωτ. Εμμ. Παπαδοκωνσταντάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη, του Πρεσβ. Πέτρου Λογαρίδη, του Πρεσβ. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα η Εκκλησία μας τιμάει τον Άγιο Γεράσιμο έναν Όσιο Ασκητή, που είχαμε την ευλογία να περάσει από την Κρήτη και τα Χανιά μας, να περάσει από το Νιο Χωριό Αποκορώνου όπου υπάρχει και Ναός εκεί αφιερωμένος στον Άγιο, να περάσει από τα περιβόλια σε ένα σπήλαιο και να πορευτεί και προς άλλα μέρη, γιατί ήθελε να βρει σωτηρία και ανάπαυση. Και ενώ βρισκόταν στο στάδιο της δικής του αναζήτησης και τελείωσης έφτασε στο σημείο ενώ ήταν ασκητής να γίνει υπεύθυνος ενός πολυπληθούς Μοναστηρίου, και να βρει την ησυχία  που αναζητούσε, όχι στο Ασκητήριο, αλλά μέσα  από την κοινωνία των προσώπων. Και ησυχία είναι ότι οπουδήποτε υπάρχει το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του Χριστιανού μπορεί να ησυχάζει, και μπορεί να εκφράζεται πνευματικά και να διδάσκει το Πνεύμα του Θεού στους άλλους ανθρώπους.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Κων/νο που διακονεί στο Ναό και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας και τον όλο τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παλμό και σε αυτή την πανήγυρη της Εκκλησίας μας.

Η ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως μας  στους 95,5 μεγακύκλους των fm, καθώς και διαδικτυακά.