Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”χρειάζεται να ζητήσουμε τις πρεσβείες της Παναγίας ώστε και πάλι να ελευθερωθούμε”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”χρειάζεται να ζητήσουμε τις πρεσβείες της Παναγίας ώστε και πάλι να ελευθερωθούμε”

Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε την Παρασκευή, 3 Απριλίου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Χιλιάδες πιστοί που αδυνατούσαν να έχουν φυσική παρουσία στον Ιερό Ναό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω του ραδιοφώνου της τοπικής μας Εκκλησίας, την  Ακολουθία, που είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα όλων των ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

” Οι μέρες εκείνες του Βυζαντίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν άμεση σχέση με την δική μας πολιορκία, όπου είμαστε πολιορκημένοι από έναν αόρατο εχθρό, τον οποίο δεν μπορούμε ακόμα να τον νικήσουμε – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Πρέπει να  προσέξουμε και να ακολουθήσουμε εκείνα τα οποία μας επιτάσσει η υγεία και εκείνα τα οποία μας λένε οι ειδικοί, διότι και η Παλαιά Διαθήκη τονίζει και λέγει ” τίμα τον ιατρόν και γαρ Κύριος έκτισεν αυτόν”…

Σε αυτή την δυσκολία παρακαλούμε όλοι την Παναγία να βοηθήσει. Την παρακαλούμε ακόμα και από τα σπίτια μας μπροστά στην εικόνα της. Η ευχαριστία των ανθρώπων της Κων/πολης ήταν μία ολόκληρη νύχτα, όπου ευχαριστούσαν  την Παναγία για το γεγονός της ελευθερίας τους και για το γεγονός εκείνο το οποίο τους έσωσε από την πολιορκία των εχθρών. Έτσι και εμείς το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και να πράξουμε στη ζωή μας.

Χρειάζεται να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, χρειάζεται να ζητήσουμε τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, έτσι ώστε και πάλι να ελευθερωθούμε ξεπερνώντας και αυτήν την δυσκολία, δοξάζοντας τον Θεό”.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ζήσουμε του χρόνου σε μία άλλη διάσταση αυτές τις ημέρες, όπως ακριβώς γνωρίζουμε τόσα χρόνια, όπως ακριβώς θέλουμε να υπάρχει και να βιώνουμε μέσα στην παράδοση μας…