Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”εμείς θα συνεχίσουμε την παράδοση μας, να εορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες Ι

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”εμείς θα συνεχίσουμε την παράδοση μας, να εορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες Ι

Ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών – Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον περίλαμπρο και ανακαινισμένο  Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών  με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων πλήρους Κληρικών και συμπροσευχούμενων εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών, καθηγητών της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης και μαθητών.Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Τρεις σπουδαίους προστάτες  της Παιδείας και Πατέρες της Ορθοδοξίας μας, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους, στην Παιδεία μας, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς,  τονίζοντας ότι παρότι πολλοί δεν θέλουν να εορτάζουμε αυτή την ημέρα, εμείς θα συνεχίσουμε την παράδοση μας.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες με πρωτοβουλία του και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας τα Γ’ Χαραλάμπεια. Επίσης από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Ναό φιλοξενούνται ως ευλογία τα Ιερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών τα οποία θα παραμείνουν έως και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Το παρών στη λατρευτική σύνακη έδωσαν  ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκης, ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, καθηγητές και άνθρωποι των Γραμμάτων.

Πατήστε εδώ για σχετικό φωτογραφικό υλικό