Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «Μία ψυχοπνευματική προσέγγιση του Μυστηρίου της Μετανοίας και η προέκταση του στην αιωνιότητα»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «Μία ψυχοπνευματική προσέγγιση του Μυστηρίου της Μετανοίας και η προέκταση του στην αιωνιότητα»

Την Κυριακή Ε’ Νηστειών 10 Απριλίου ε.έ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός.

Στη συνέχεια επακολούθησε ωφέλιμη ομιλία από τον Σεβασμιὠτατο με θέμα «Μια ψυχοπνευματική προσέγγιση του Μυστηρίου της Μετανοίας και η προέκτασή του στην αιωνιότητα».

 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πνευματική ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου όπου διακονεί ο π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης η οποία μεταδόθηκε και μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεώς μας “Μαρτυρία”.

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στον μεστό Θεολογικό του λόγο υπήρξε πρότυπο πραγματικής μετανοίας και ταπείνωσης και είναι πράγματι αποδεκτό ότι αυτή η αληθινή μετάνοια οδηγεί στον φωτισμό τους Χριστιανούς.