Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: « ο Άγιος Κοσμάς μαρτύρησε για την Δόξα του Θεού»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: « ο Άγιος Κοσμάς μαρτύρησε για την Δόξα του Θεού»

Πανηγυρικά και με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στο ομώνυμο  Ιερό Παρεκκλήσιο   που βρίσκεται στο Πολιτιστικό κέντρο  της Μητροπόλεως μας, την  Πέμπτη 24 Αυγούστου έ.ε. με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού στην οποία έλαβαν μέρος και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Κοσμάς, ο αγωνιστής αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας, είχε αποστολή να μαρτυρεί το όνομα του Θεού στους ανθρώπους και μαρτύρησε για την δόξα του Θεού.

Στη λατρευτική αυτή πανήγυρη το παρών έδωσε  πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

ΒΙΝΤΕΟ

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό μας κέντρο, που οργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας για τον Πατροκοσμά, με θέμα: « Πατροκοσμάς, ο Άγιος της Παιδείας και της καρδιάς μας». 

​Το παρών στην όμορφη εορτή έδωσαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, κληρικοί και πλήθος κόσμου, όπου παρακοκούθησαν με μεγάλη χαρά τη Μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας , υπό τη διεύθυνση της μουσικού Έλλης Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, που απέδωσε όμορφα τραγούδια γεμάτα νοήματα. 

Η εορτή περιελάμβανε επίσης, αναγνώσματα από τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά που διάβασαν νέες και νέοι της Μητροπόλεως μας, όπως επίσης και προβολή βίντεο από το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας της ΕΡΤ κ. Μαρίας Μαυρίκου. 

Μέσα από την παρουσίαση της γιορτής, τα βίντεο και τα αναγνώσματα, ακούστηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά, για τον διακαή πόθο του για τη Λευτεριά και την  παιδεία του Γένους, για τον αγώνα που έκανε να φτιαχτούν σχολεία και να μορφωθούν τα ελληνόπουλα, για την φλέγουσα αγάπη του προς τον Χριστό, και για τον μαρτυρικό του θάνατο. 

​Την εκδήλωση έκλεισε  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας που τόνισε την σπουδαιότητα του Αγίου Κοσμά και την προσφορά του στην Εκκλησία και στο Γένος μας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου έψαλλαν όλοι μαζί το απολυτίκιο του Αγίου Κοσμά.
ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια βίντεο και φωτ. υλικό από την εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος: κ. Αντώνιος Τζατζάνης