Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”ο Άγιος Πολύκαρπος ομολόγησε τον Χριστό με την ζωή του”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”ο Άγιος Πολύκαρπος ομολόγησε τον Χριστό με την ζωή του”

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου και Επισκόπου Σμύρνης, ο εόρτιος πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου στα Χανιά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου έ.ε.

Στον εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Να αναφερθεί ότι πλήθους πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να συμπροσευχηθεί και να συνεορτάσει την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Πολυκάρπου, ο οποίος, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος,  ομολόγησε με τη ζωή του το Χριστό και ο οποίος αξιώθηκε να δεχτεί και το Μαρτύριο του αίματος και να δοξάζεται αιωνίως από την Εκκλησία και από τον Υιό και Λόγο του Θεού στην Ουράνια Βασιλεία…

Mετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ναού η παρουσίαση του βιβλίου ”Ωδή στα πάθη” του μακαριστού Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, πρώην ιερατικού προϊσταμένου του Ναού.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε την έκδοση του προς τιμήν του καρδιακού του φίλου π. Μανώλη, η κ. Καίτη Αλέξη, δημοσιογράφος και παραγωγός του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Μαρτυρία και η Ιατρός κ. Πηνελόπη Ντουντουλάκη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, τίμησε με την ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας,  ύστερα από σχετική πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Εφημερίου της Ενορίας π. Ευαγγέλου Γενάρη τον πρώην ιερατικό προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Νικόλαο Πατσουράκη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

 

Για σχετικό φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ. 

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό και την εξ. σύνδεση τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη καθώς και την κ. Γιώτα Μπαλώκα στην ηχοληψία του Ρ/Σ Μαρτυρία.