Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας”

Την Παρασκευή  14 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα ολοκληρώθηκε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα για την Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποίησε η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού με την πνευματική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και  με θέμα ”Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας”. 

Με λόγια Πνευματικά και θεολογικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε στο σεβαστό εκκλησίασμα, κάνοντας μία ιστορικολειτουργική προσέγγιση της  Δεσποτικής εορτής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο οικείος Εφημέριος και ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πρωτ. Νικόλαος Μαυροματάκης, ο Περιφερειακός Σύμβολος κ. Γεώργιος Κονταξάκης και πλήθος κόσμου.

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία.

Tον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και εκτιμήσεως προς το πρόσωπο του ο στενότατος συνεργάτης του και Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός, ευχόμενος προς όλους ο ζωοποιός Τίμιος Σταυρός να είναι στήριγμα και αρωγός στην ζωή μας.