Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: « ο Σταυρός του Χριστού φέρνει μία γλυκύτητα στη ζωή του ανθρώπου»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: « ο Σταυρός του Χριστού φέρνει μία γλυκύτητα στη ζωή του ανθρώπου»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη μας και ιδιαιτέρως στους ναούς που είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Σταυρό.

Την παραμονή της εορτής νωρίς το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε στον ομώνυμο ναό στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου που διακονεί ο Αρχ. Επίτροπος της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σταυρό του Κυρίου μας προσφέρει μία πνευματική γλυκύτητα στη ζωή των ανθρώπων.

Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Στέλιος Μιχαηλάκης.

ΒΙΝΤΕΟ

Κατόπιν μετέβη στην Ενορία Αλικιανού όπου διακονεί ο Αρχ. Επίτροπος της Ε Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης και τέλεσε δεύτερο Εσπερινό, παρουσία πλήθους Κληρικών, μεταξύ των οποίων ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Πατριαρχείου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπλ. Γεν. Αρχ. Επίτροπος Γεώργιος Σεργάκης, ο Πρωτ. Φανούριος Πάπας που διακονεί στον Καναδά και πολλοί άλλοι.

Το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη.

ΒΙΝΤΕΟ

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην Μάζα Αποκορώνου όπου διακονεί ο π. Δημήτριος Σανταμούρης τελώντας πανηγυρική Αρχ. Θεία Λειτουργία και κηρύττοντας  τον Θείο Λόγο αναφερόμενος  στο νόημα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος πιστών.