Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Νεκταριος ήταν ο Άγιος της υπομονής και της καρτερικότητος”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Νεκταριος ήταν ο Άγιος της υπομονής και της καρτερικότητος”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην ομώνυμη Ενορία στα Παχιανά Χανίων που διακονούν ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννακης και ο π. Εμμανουήλ Μηλάκης, με διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός μαζί με τον κλήρο και το λαό υποδέχτηκαν με την μουσική μπάντα του Δήμου Χανίων να παιανίζει και τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, το αντίγραφο της  Ιεράς  και  θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Πορταϊτήσης  εκ της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους στο προαύλιον του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων την οποία μετέφερε αυτοκίνητο από τη λέσχη ιστορικών αυτοκινήτων βασταζόμενη από άντρες με  κρητικές στολές του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου “Ζάλος” ενώ τον δρόμο ως προπομπός ήταν το πλήρωμα των Σαραρειτών του Ε.Ε.Σ.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη Δοξολογία στο Ναό και κατόπιν ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανιών κ. Ελένη Ζερβουδάκη και κ. Ιωάννης Νικηφοράκης καθώς και ευσεβείς πιστοί οι οποίοι προσέρχονταν στο Ναό τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Νεκτάριος ήταν ο Άγιος της ταπείνωσης και της καρτερικότητας, ήταν ο Άγιος που υπέμεινε τις συκοφαντίες των ανθρώπων γιατί στην καρδιά του είχε ζωντανή την φλόγα της αγάπης του Χριστού, ήταν ο άνθρωπος της συγχωρητικότητος.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που είχε ο Άγιος πρέπει να γίνουν οδοδείκτες στη ζωή κάθε Χριστιανού, γιατί στη ζωή του Χριστιανού πρέπει να υπάρχει η μίμηση των Αγίων της Εκκλησίας μας.